En forma després de l’estiu

Després de les vacances arriba el moment de corregir els abusos estiuencs que es manifesten amb algun quilet de més. Els mals hàbits alimentaris, les begudes ensucrades, els desordres a l’hora d’anar a dormir i el sedentarisme ens han passat factura. I és just ara, amb la reincorporació a la rutinària vida laboral, un bon moment per plantejar-se propòsits de cara a millorar el nostre estat de salut físic i mental.

01.jpg 

A banda de seguir una dieta sana i equilibrada, és molt important realitzar alguna activitat física amb regularitat. D’aquesta manera, a més de recuperar el nostre pes habitual, tonificarem la musculatura, reduirem el colesterol, disminuirem la pressió sanguínia i, a nivell psicològic, alleugerirem la tensió, l’ansietat i la depressió.

03.jpg 

 

 

Hi ha esports que potencien l’activitat cardiovascular com ara la natació, el footing, el tennis o el ciclisme, i que podeu practicar pel vostre compte, tenint la precaució de començar a poc a poc i, a mida que us aneu posant en forma, incrementar-ne la intensitat i la durada.

02.jpg 

 

 

Una altra opció és apuntar-se a un gimnàs, on els professionals ens orientaran sobre el tipus d’activitat o exercici més adequats en funció de les nostres necessitats. I si cap d’aquestes opcions és possible, recordeu que caminar a pas lleuger durant 30 minuts cada dia i pujar escales és un exercici saludable que no costa diners. Això sí, sapigueu que la constància és fonamental i que obtindreu resultats abans practicant exercici tres cops per setmana durant mitja hora, que un sol dia durant una hora i mitja.

 

 

 

Deixa un comentari