Galeria

Consells i recomanacions a l’hora de sortir de viatge

L’Agència Catalana del Consum posa a disposició de les persones consumidores consells i recomanacions a l’hora de sortir de viatge

En el marc de les properes vacances, l’Agència Catalana del Consum (ACC) recomana a les persones consumidores i usuàries seguir els següents consells a l’hora de sortir de viatge.

L’Agència Catalana del Consum recomana:

Informar-se molt bé dels requisits i característiques del viatge i del lloc que es visita (visats, passaport, clima, categories dels hotels…).

Guardar els catàlegs i fulletons informatius juntament amb els contractes, comprovants, tiquets, factures, etc., ja que es poden necessitar en cas que alguna cosa no vagi prou bé i s’hagi de fer una reclamació. Cal recordar que la publicitat és vinculant.

En cas de viatjar en avió, dins la Unió Europea, el consumidor te drets en cas que s’anul·li el vol o es denegui l’embarcament (overbooking), o si es produeix un gran retard.

– Si sobrevenen incidències amb l’equipatge, danys, retards, pèrdua o destrucció de les maletes, s’ha de reclamar per escrit a la companyia de transports dins el termini establert, ja que es te dret a compensacions econòmiques. És molt important però que es formalitzi l’Informe d’irregularitat d’equipatge (PIR) al taulell de la companyia abans d’abandonar l’aeroport.

Si el viatge és a l’estranger, cal informar-se del telèfon i l’adreça de l’ambaixada o consolat del nostre país en aquell estat. En cas que l’Estat espanyol no disposi d’ambaixada al país destinació, cal adreçar-se a l’ambaixada de qualsevol altre estat membre de la UE al país i obtenir protecció diplomàtica.

– Abans del viatge, informar-se si l’assistència sanitària que es te contractada te cobertura sanitària al país que es visita.

– En cas de contractar un viatge combinat, cal portar sempre el telèfon de l’agència de viatges o del seu representant en el país.

– Es recomana contractar sempre el viatge a través d’empreses degudament autoritzades i degudament inscrites al Registre de Turisme de Catalunya

Generalitat de Catalunya Departament d’Empresa i Ocupació Gabinet de Comunicació

Dilluns, 18 d’abril de 2011

Els catalans són un dels públics més viatgers. Catalunya genera gairebé el 30% del turisme espanyol i el 40% de desplaçaments. L’any 2010, els catalans van realitzar 24,8 milions de viatges: més de 3,5 milions van anar a l’estranger; més de 5,7 milions, a la resta de l’Estat espanyol; i més de 15,4 milions es van moure per Catalunya.

– També és recomanable contractar el viatge a través d’empreses adherides a una Junta Arbitral de Consum perquè, en cas de conflicte, aquest es pugui resoldre de manera ràpida, senzilla i gratuïta. Els establiments adherits es poden identificar pel distintiu d’adhesió al seu aparador o en els contractes. També es pot consultar la relació sencera d’establiments adherits al web de l’ACC.

Més informació al web

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s