Galeria

Dóna-li una altra vida al teu mòbil vell, el teu vell mòbil pot salvar vides

Els residus elèctrics i electrònics (ordinadors i telèfons mòbils principalment) ja representen al voltant del 5% de les escombraries que es generen a Europa.

Cal tenir en compte que al desfer-se del teu vell mòbil, representa un problema mediambiental molt important. Un telèfon mòbil conté components tòxics perillosos com l’arsènic, antimoni, beril, cadmi, coure, plom, níquel i zinc, que s’acumulen en els organismes vius i poden provocar càncer i malalties neurològiques. Per tant no haurien d’acabar en un abocador.

A Espanya el nombre de línies mòbils és superior a 55 milions i la taxa de reutilització / reciclatge només d’un 5%. El pitjor de tot és que el 90% d’aquest material acaba en abocadors on s’incinera, malgrat els nombrosos components tòxics utilitzats en la fabricació.

Què fer amb el teu mòbil vell?

Per desfer-te del teu vell mòbil, l’important és no llençar aquests aparells a les escombraries, cal acudir als coneguts “punts nets” o organitzacions que recullen i reparen els equips per destinar-los a projectes educatius o per enviar-los a projectes en països subdesenvolupats, com és el cas d’Amnistia Internacional, que en col·laboració amb Movilbank es poden enviar gratuïtament els mòbils que es vulguin donar a favor d’Amnistia Internacional, Movilbank recull telèfons mòbils per la seva reutilització i reciclatge, s’uneix a Amnistia Internacional per tal que el reciclatge es converteixi també en un gest de suport als drets humans. Així, tots aquells que donin o venguin seu vell mòbil estaran contribuint a finançar les campanyes que impulsa l’ONG internacional contra els abusos greus i les injustícies que pateixen persones a tot el món.

I que faran amb els telèfons reciclats?

Els mòbils reciclats són venuts i reutilitzats en països en via de desenvolupament com ara Ghana, Nigèria, Kenya, etc, on estàs fent una acció humanitària. Mentre que els que no funcionen o són obsolets s’envien a reciclatges especialitzats que, dins de la Unió Europea, desmantellen totes les parts per a la seva reutilització, sempre respectant el medi ambient.

Una bona part dels materials utilitzats en equips elèctrics i electrònics és reciclable. Els beneficis de reutilitzar els terminals i reciclar els seus elements, a més el mediambiental, és que es redueix la demanda de components com el coltan, un mineral l’explotació contribueix a generar conflictes armats, i recaptar fons per defensar els drets humans i lluitar contra els abusos greus que es cometen al món contra persones.

Segons les associacions de fabricants de telefonia mòbil la vida mitjana d’un telèfon mòbil és de 7 anys, mentre que als països occidentals la mitjana de renovació dels terminals és de 18 mesos. A Espanya el nombre de línies mòbils és superior a 55 milions i la taxa de reutilització / reciclatge és només d’un 5%.

Amnistia Internacional és una organització no governamental que lluita pels drets humans a tot el món a través de la investigació i l’activisme. Va aconseguir el Premi Nobel de la Pau 1977 i compleix el 2011 el seu 50 aniversari. És present a més de 150 països i compta a Espanya amb més de 60.000 socis i 1.800 activistes. Amnistia Internacional és totalment independent tant ideològica com políticament. Es finança gràcies a les aportacions dels seus socis i sòcies, donants, la venda d’art, samarretes i altres articles, l’establiment d’acords amb empreses, les herències i els llegats. Amnistia Internacional no admet subvencions de Governs nacionals ni de partits polítics.

+ Informació www.es.amnesty.org

Font: Amnistia Internacional

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s