Galeria

Presentació del llibre Les fosques criatures

Presentació del llibre i xerrada amb els autors Ricardo Alcántara i Gusti. El llibre ha estat escrit per Ricardo Alcántara i les il·lustracions són obra de Gusti.

Dissabte 22 d’octubre, a les 12 del migdia, la biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació del llibre Les fosques criatures, amb text de Ricardo Alcántara i il·lustracions de Gusti. Els autors compartiran les seves aventures a la selva i de com van treballar plegats en aquest projecte. Cromosoma Edicions presenta aquest tercer volum de la col·lecció “Xaman”, iniciada amb els títols El xaman de la tribu i La princesa captiva. Aquesta col·lecció de novel·la juvenil està destinada a nois i noies d’entre 10 i 13 anys i està escrita en un llenguatge narratiu imaginatiu i molt fluid, amb gran riquesa de vocabulari que enganxa el lector des del principi a la fi. El toc especial d’aquesta novel·la el donen les pàgines il·lustrades que acompanyen el text i que ajuden el lector a entrar en el món misteriós i enigmàtic de la selva. Les il·lustracions, veritables obres d’art, estan realitzades en tècnica mixta acrílica sobre fusta i acabat amb tractament digital. A través de la col·lecció “Xaman” coneixerem un grup de nois i noies d’una tribu que viuen un munt d’aventures que els porten de la infantesa a l’edat adulta. Els llibres es poden llegir sense tenir en compte que formen part d’una col·lecció, però si es llegeixen els tres volums de què consta fins ara la sèrie, es pot veure com els protagonistes creixen, evolucionen, es formen els caràcters… Així, en El xaman de la tribu es comencen a intuir les personalitats d’en Colibrí, la Mel, en Guineu i en Mico, ja que tots tenen un rol dins la tribu.  En La princesa captiva es fan evidents les rivalitats i les tensions dins el grup. L’amor apareix d’una manera molt innocent, però també com a font de conflictes. Finalment, en Les fosques criatures el bé i el mal no són més que opcions o decisions que poden marcar el futur i cal estar alerta, perquè qualsevol descuit pot ser fatal. A través dels tres títols d’aquesta col·lecció, la lectura els acompanya en el seu camí cap a l’edat adulta. Les aventures dels protagonistes són una manera de captar l’atenció del lector, però també són una font d’aprenentatge de valors, ja que mitjançant el simbolisme i les al·legories dins la selva, apareixen idees com la lleialtat, la consciència de grup, la solidaritat, l’amistat, el respecte als més grans i a la natura. 


Ricardo Alcántara Sgarbi és un escriptor de l’Uruguai. Va néixer el 24 de novembre de l’any 1946 a Montevideo. Als 17 anys va marxar cap a São Paulo a estudiar Psicologia, i l’any 1975 va arribar a Barcelona. L’any 1979 va guanyar el premi Serra d’Or que per primera vegada era atorgat a un llibre no català. Després d’aquest premi, ha estat guardonat en diversos certàmens literaris. N’és una mostra l’obtenció del Premi Austral Infantil de l’any 1987 per Un cabell blau. 
La consagració definitiva li va arribar amb la concessió del Premi Lazarillo, el 1987, amb Un conte gran com una casa. L’any 1990 va obtenir també el premi Apel·les Mestres amb Carn i ungla. Gairebé tots els seus llibres els ha il·lustrat el seu amic Gusti. 


Gustavo Ariel Rosemffet, conegut com Gusti, és un dels il·lustradors argentins de llibres infantils més reconeguts del món. Des de fa més de vint anys viu a Barcelona, i dibuixa des que era un nen. Aquesta és una activitat adreçada a nens i nenes a partir de 5 anys.

22/10/2011 de 12 h a 13 h a la Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell del carrer de Menéndez y Pelayo, 15-17 de Vilanova i la Geltrú

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s