Galeria

L’exposició ‘Mart – Terra. Una anatomia comparada’, a la Capella de Sant Joan

El proper dimecres 9 de novembre a les 8 del vespre s’inaugurarà a la Capella de Sant Joan l’exposició que ens mostrarà les últimes imatges que demostren com aprendre per què avui Mart i la Terra són tant diferents, malgrat ser tant semblants, ens pot ajudar a aconseguir que el nostre planeta continuï sent una llar amable per als éssers humans.

Mart ha estat, i és, un dels principals objectius de l’exploració planetària. El seu color vermellós ha cridat l’atenció dels astrònoms des dels temps més antics. Actualment, una munió de missions espacials ens estan proporcionat imatges del planeta amb un detall impressionant. Les ultimes captades per la sonda Mars Global Surveyor el 8 de desembre de 2008 mostren l’existència d’aigua en superfície. Davant els nostres ulls s’està revelant un món que presenta múltiples punts en comú amb el nostre planeta. L’estudi de Mart confirma que molts dels processos geològics identificats a la Terra són omnipresents a l’Univers (es donen en altres llocs i en altres temps). Mart-Terra. Una anatomia comparada proposa alguns exemples de les fascinants anatomies de dos cossos planetaris íntimament lligats, amb paisatges gairebé indistingibles. Històries paral·leles, de dos móns que, tot i això, són avui molt diferents.

Organitzada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i l’Obra Social “La Caixa”.

Tocar un tros de meteorit marcià trobat a la Terra és un dels principals al·licients de la primera part de l’exposició, on dues maquetes en relleu d’aquests planetes donen la benvinguda als visitants. Mart és l’astre més visitat per sondes procedents de la Terra, després de la Lluna. Actualment, hi ha 5 sondes en òrbita i 2 a la superfície. En els propers anys està previst l’enviament de diverses sondes operades per diverses agències espacials. Gràcies a elles s’anirà descobrint i coneixent millor tot el que amaga el planeta vermell. De moment, a través de les espectaculars imatges captades en diversos punts a l’exposició es podrà observar des de la seva activitat geològica interna i externa com la meteorologia i la hidrologia d’aquest planeta.

Més informació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s