Galeria

Ja som més a prop…

Des d’ara tan sols a 13 km, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, l’Alt Penedès i el Garraf, són més a prop l’una de l’altra.

Amb la inauguració de la flamant C15, es completava l’Eix Diagonal que uneix Vilanova i la Geltrú amb Manresa, connexió de les principals infraestructures viàries que vertebren Catalunya de sudoest a nord-est; alhora, una millora extraordinària per a les nostres comarques i per a les qualitats competitives del territori.

La nova C15 genera expectatives i reforçarà els lligams socials i econòmics de la demarcació granpenedesenca, potser amb l’única frontera de la diversitat idiosincràtica. Alhora, però, ja no tenim cap excusa. Ara hem de comunicar-nos plegats, de manera concertada, amb planificació compartida i amb un mateix repte: vitalitzar l’economia.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va inugurar el nou tram de la C-15. En la foto, al costat de l’alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar la continuïtat institucional que hi ha hagut per tirar endavant el projecte de l’Eix. El president va recordar que els diferents governs de la Generalitat i els diferents alcaldes, des l’any 1999, sempre han apostat per aquesta infraestructura. “L’Eix Diagonal no és una carretera qualsevol, és una de les infraestructures que ha d’ajudar a que la recuperació econòmica del país vagi més ràpida. És una carretera sobretot per a treballar, per connectar territoris”, va manifestar.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, també va volguer destacar que la C-15 “és un exemple d’esforç i d’aposta col·lectiva, on ha prevalgut la col·laboració deixant de banda interessos partidistes o retrets demagògics”. Lloveras va recordar els quatre alcaldes que l’any 99 van iniciar el projecte i ha dit que l’obertura de la C-15 “ens engresca i ens esperona a cercar fórmules que potenciïn les relacions i les activitats”. L’alcaldessa també va parlar del valor diferencial de Vilanova i la Geltrú en aquest eix de comunicacions que és el mar, amb el port i les platges com actius principals. Per a Neus Lloveras, les noves comunicacions són una oportunitat per a la ciutat i s’ha mostrat convençuda que “sabrem estar a l’alçada, sabrem liderar el futur”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s