Galeria

Casa Fortuny, edifici emblemàtic de Vilafranca del Penedès

La Casa Fortuny forma part del grup de cases senyorials que es destaquen de les restants de la ciutat situades dins del que era el perímetre emmurallat. 
Aquestes cases que van lligades a importants finques agrícoles, tenen un origen anterior al desenvolupament urbà de la Vilafranca del segle XIX, i són portadores de permanències d’una època en què la representativitat arquitectònica correspon a les construccions civils per manca d’obres de caràcter públic. 
La Casa Fortuny conserva encara elements prou importants com per a testimoniar la importància del seu origen, destacant el vestíbul amb escala, columnes de pedra, les sales principals que es mantenen i la façana que sense cap ornamentació especial té un caràcter singular, que la relaciona amb altres de l’època.

L’edifici Casa Fortuny és obra d’un dels mestres arquitectes de l’època, Pere Pons. El seu origen se situa en la Catalunya del segle XVII (1714) formant part del centre històric emmurallat, un de les més notables de la seva època.

La seva evolució fins a l’actualitat passa per la remodelació que van dur a terme els diferents propietaris. Al llarg de la seva història, va passar de ser el doble de construcció fins a l’estat actual de l’edifici. Actualment, ha sofert una important remodelació que ho converteix en un referent a la ciutat.

Aquesta remodelació ha estat duta a terme per la empresa Gades.cat i ha consistit en un procés de restauració de la part interior i exterior de l’edifici per convertir-ho en espais funcionals i equipar-ho amb la més moderna tecnologia, però conservant elements estètics i ornamentaris originals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s