Galeria

54 Ral·li Barcelona-Sitges 2012

Més de 60 cotxes anteriors a 1928 en el 54 Ral·li Barcelona-Sitges “Gran Premi Audi”.
 El més antic és un Darracq de 1905, un cotxe que ha complert 107 anys.

El Ral·li Barcelona-Sitges “Gran Premi Audi” es celebraran els dies 10, 11 i 12 de març i conforma una caravana composta per vehicles de referent històric i d’un excel·lent estat de conservació gràcies a la cura dels seus propietaris, malgrat que bona part supera ja els 100 anys de des de la seva fabricació. L’organització, com és lògic, cuida amb atenció que tots els cotxes que desfilen compleixin amb els requisits i prohibeix terminantment indumentàries que ridiculitzin entitats o persones, garantint el bon desenvolupament de la prova.

Malgrat aquest control, la mera afició als cotxes d’època ja facilita que els propietaris apostin pel manteniment de les seves màquines, en alguns casos autèntiques peces de museu. En aquesta edició, a més del valuós DKW F8 Cabriolet aportat per Audi i que no entrarà a concurs, el públic veurà un Darracq de 1905, propietat del barceloní Salvador Berenguer, un habitual d’aquesta cita. Un altre cotxe de gran interès serà el Prima de 1906 procedent de França que conduirà Roger Guerin; d’aquest mateix any s’ha inscrit un Cadillac de la mà de Josep Maria Bregante. Altres interessants vehicles són el Panhard & Levassor de 1907 propietat de César Pau Alentorn, el Wolseley de José Orriols de 1908, tots dos inscrits des de Barcelona, o el Rochet Schneider d’aquest mateix any que conduirà Jordi Ferrer de Terrassa.

Més “moderns” però ja en el llindar dels cent hi haurà, entre molts exemples tots de gran valor: un vistós David de 1914, que conduirà Alexis Llaveria de Tarragona, un cotxe de fabricació nacional amb una transmissió a corretja realment curiosa; un Mors de 1911, de Jaume Vidal, una marca el director de proves de la qual va acabar creant Citroën; un Overland 69 T vingut de Biscaia de la mà de Mario J. Hernáez; un bonic Fiat Zero carrossat per Spider, procedent d’Itàlia, que es va fabricar el 1913 i que en el Ral.li Barcelona- Sitges “Gran Premi Audi” lluirà Lucca Buccianti; o un Clement Bayard d’aquesta mateixa època que aporta Michel Fenomino. No faltarà l’esportiu Talbot 11 Six blau; així com diversos Hispano Suiza, Ford (T, A, Dor, Doble Phaeton), Rolls Royce, Avions Voisin, Amilcar, Citroën, Le Zebre, Buick, Elizalde, Lancia, Nash, Chrysler, Locomobile, Maxwell… En total, 62 muntures arribades de tot arreu de Catalunya, Espanya i alguns països d’Europa, com Itàlia, Països Baixos o França.

+info a

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s