Cal Pau Xic restaurant

Cuina tradicional i ben feta en un restaurant centenari

Cal Pau Xich és un restaurant amb una llarga tradició gastronòmica al darrere. Fundat el 1886, actualment és regentat per la cinquena generació d’una família molt coneguda i arrelada a Guardiola de Font-rubí.

L’establiment ha passat per les transformacions justes i imprescindibles per fer més còmoda l’estada al client, però ha conservat aquells trets identificatius d’un autèntic bar-restaurant de poble, que es veuen reforçats amb unes racions generoses i els esmorzars de forquilla i ganivet que se serveixen a partir de les 9 del matí i que inclouen plats tan consistents com els pops a la cassola, els callos o les carns a la brasa.

A la carta de Cal Pau Xich podem trobar, principalment, plats típics casolans i tradicionals: escudella barrejada, faves a la catalana, peus de porc, ànec amb prunes i pinyons, conill a la catalana… junt amb d’altres de creació més recent com les favetes baby, l’amanida de carxofes i faves amb foie, la torrada muntanyesa i el filet de vedella o el magret d’ànec a la llosa.

Cal destacar especialment el peix fresc que omple la carta els caps de setmana –rap, lluç de palangre, turbot, llenguado, orada, llobarro…-, cuinat de diferents maneres: al forn, a la planxa, a la basca… i presentat amb diversos acompanyaments. I també la paella marinera i l’arròs de llamàntol.

Les postres són totes artesanals, destacant creacions pròpies com el púding de fruites, el pastís Tatin de poma o la crep de xocolata, al costat d’altres de més típiques com la crema catalana i el flam d’ou.

Com a novetat, cal destacar que ja ha començat la temporada del xató i dels calçots. Quant a aquest últims, els podreu degustar com a plat independent o com a part del menú de calçotada que, per 28 euros, inclou els calçots, botifarra amb mongetes, carn de xai i carxofes a la brasa, crema catalana, carquinyolis, pa torrat i vi i cava.

Recordeu també que Cal Pau Xich disposa d’un menjador privat per a dinars d’empresa i festes familiars i de diferents menús per a comunions, batejos i altres celebracions.

Adreça: Av. Catalunya, 2, Guardiola de Font-rubí  Telèfon: 93 897 93 82

Horari: A partir de les 9, esmorzars de forquilla i ganivet. Migdies, de 13 a 16 h. Divendres i dissabtes vespre, de 21 a 23 h. Dimecres tancat.

Menú: Migdies de dilluns a divendres.

Deixa un comentari